Northern Lights


Evenementgegevens


in warme herinnering aan Marco 

 

Dirigente Ulrikke Reed Findenegg

 

Woensdagavond 6 oktober 2021  20:15 uur geeft

vocaal ensemble Corde Vocali

een concert  onder de titel

Northern Light. 

Locatie : de Schutse de Merodelaan 1  1422 GB Uithoorn

Dit concert was gepland in april 2020 en daarna oktober 2020 maar kon door de corona crisis niet doorgaan. Er wordt een coronatoegangsbewijs bij dit concert gevraagd. 

In augustus 2020 is onze goede zangvriend en bas van het eerst uur bij Corde Vocali Marco van Leeuwen plotseling overleden, tijdens dit concert zullen we hierbij stilstaan, voor altijd zingend in zijn herinnering.

De Noorse dirigente Ulrikke Reed Findenegg heeft een programma samengesteld met vooral Scandinavische liederen. En hoewel dit gepland stond voor een lente concert, bieden deze liederen juist in deze tijd troost en hoop.

Het programma  begint met Aftonen (de avond) van Hugo Alfvén, we bezingen de schemering, de nacht, de dromen. Verder klinken er werken van Gjeilo, Sibelius en bewerkingen van volksliederen. We worden vrolijk door de bruisende lente (everything sings!), vogels die kwetteren en Orpheus with his lute die alles probeert te temmen en sussen. ( een liederen cyclus van Judith Weir).

Wij nodigen u van harte uit bij dit concert. In verband met de verplichte corona-registratie zijn kaarten alleen via deze website te bestellen. www.CordeVocali.nl   (eventueel telefonisch 06 – 27482543 John)

Toelichting Ulrikke: 

Als uitgangspunt voor dit concertprogramma heb ik gekozen voor de koor cyclus The song sung true van hedendaagse componiste Judith Weir. Dit spannende werk is aangevuld met diverse Scandinavische liederen voor koor. Het programma begint met Aftonen (de avond) van Hugo Alfvén, we bezingen de schemering, de nacht, we dromen en we worden wakker door de bruisende lente. De natuur is adembenemend mooi, de vogels kwetteren en (Shakespeare’s)Orpheus with his lute probeert alles te temmen en sussen.

programma
Volkslied
— I denna ljuva sommartid

Hugo Alfvén
— Aftonen

Gunnar Eriksson
— Gjendines bånlåt
— Sumarnatta

Jean Sibelius
— Drömmarna

Karin Rehnqvist
— När natten skänker frid

Ola Gjeilo
— Northern lights

Anders Nyberg
— Dansa Kicki

Eric Whitacre
— Sleep

Ola Gjeilo
— Northern lights

Jean Sibelius
— Drömmarna

Judith Weir
— The song sung true

Niels Lindberg
— Shall I compar thee