Liefde bezongen Liefde betreurd In Culemborg


Evenementgegevens


Twee koren bezingen de liefde

Op vrijdag 25 november om 20:15  geeft vocaal ensemble Corde Vocali uit Hoofddorp een concert in de Oud-Katholieke kerk. Het koor komt naar Culemborg op uitnodiging van het Culemborgs Kamerkoor, dat ook een aandeel aan het programma van het concert zal leveren.

Het concert heeft als titel “Liefde bezongen – Liefde betreurd”.

In alle tijden heeft de liefde dichters en componisten geïnspireerd tot hun mooiste werken. Vooral de verloren liefde geeft altijd weer aanleiding voor muziek met grote zeggingskracht.

Corde Vocali werkt met wisselende dirigenten die door Corde Vocali worden uitgenodigd om een of meer projecten met Corde Vocali uit te voeren. Dit concert staat onder leiding van de Culemborgse dirigent Jan van den Berg, die ook dirigent van het Culemborgs Kamerkoor is.

Corde Vocali brengt een programma met vrolijke en droevige muziek over de liefde uit renaissance, romantiek en de 20ste eeuw. Van Claudin de Sermisy, Roland de Lassus en Clément Janequin klinken enkele Franse chansons. De Engelse madrigaalkunst is vertegenwoordigd met werken van John Bennet en John Wilby. Een hoogtepunt in het programma vormt de beroemde madrigaalcyclus ‘Sestina’ van Claudio Monteverdi,  een parel uit de 16e -eeuwse madrigaalmuziek.  Het werk, geschreven naar aanleiding van de dood van een van zijn meest geliefde zangeressen,  heeft als ondertitel ‘de tranen van de minnaar aan het graf van zijn beminde.’ (Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata). Uit de romantiek zingt Corde Vocali het 8-stemmige en bijzonder welluidende Lay a Garland van Robert Pearsall en enkele partsongs van Hubert Parry. Het intieme ‘The Coolin’ van Samuel Barber en ‘Song’ van Gabriel Jackson, in 1996 geschreven voor het huwelijk van een vriend, completeren het programma.

Vrijdag 25 november

Aanvang: 20:15

Oud-Katholieke Barbarakerk, Varkensmarkt 18-20, Culemborg

Entree: vrijwillige bijdrage