FREUE DICH!


Evenementgegevens


 

Kaarten bestellen

Jubileumconcert 15 jaar Corde Vocali met

“FREUE DICH !

de voorgangers van Bach

Corde Vocali  zingt  Vroeg-Duitse Barok

met begeleiding op klavecimbel, kistorgel  en strijkers van Amaracus ensemble

 

 

 

onder leiding van Jan van den Berg

 

 

Met werken van : Rosenmüller – Schein – Schutz – Kuhnau – Buxtehude – Johann Bach – Johann Ludwig Bach

Vocaal ensemble Corde Vocali brengt op zondagmiddag 4 juni een prachtig concert in de sfeervolle Doopsgezinde kerk in Haarlem. Het ensemble zal tijdens het concert “De Voorgangers van Bach” een selectie van werken uitvoeren van componisten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de muziekgeschiedenis en hebben bijgedragen aan de muzikale stijl van Johann Sebastian Bach. Het Amaracus ensemble zal het concert aanvullen met hun prachtige instrumentale begeleiding. De musici hebben een uitgebreide kennis van de barokmuziek en weten als geen ander hoe ze deze op authentieke wijze tot leven kunnen brengen.

Een van de componisten die aan bod komt is Johann Rosenmüller (1619-1684), een Duitse componist en violist. Zijn werken worden gezien als belangrijke voorlopers van de muziek van Bach.

Een andere belangrijke componist die aan bod komt is Johann Hermann Schein (1586-1630). Schein was een Duitse componist, organist en muziekpedagoog die bekend stond om zijn invloedrijke werken voor koor en instrumenten.

Ook Heinrich Schütz (1585-1672) komt aan bod. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste componisten van de Duitse barok en was een grote inspiratiebron voor Bach. Zijn muziek wordt gekenmerkt door zijn unieke harmonieën en contrapuntische technieken.

Daarnaast zal er ook werk te horen zijn van Johann Kuhnau (1660-1722), Johann Sebastian Bach’s voorganger als Thomaskantor in Leipzig. Kuhnau was een bekende componist en muziektheoreticus en wordt gezien als een belangrijke invloed op de muziek van Bach.

Verder zal er ook muziek te horen zijn van Dietrich Buxtehude (1637-1707), Johann Bach (1604-1673) en Johann Ludwig Bach (1677-1731), allemaal belangrijke componisten uit de begin van de Duitse barokperiode.

Met dit concert biedt het Vocaal ensemble Corde Vocali een unieke kans om kennis te maken met de muziek van enkele belangrijke voorgangers van Bach en zo meer te leren over de ontwikkeling van de muziekgeschiedenis en de barokstijl waar Bach zo bekend om is.

Corde Vocali is een ensemble dat bekend staat om zijn prachtige uitvoeringen van klassieke vocale muziek. Het ensemble heeft al op vele podia gestaan en heeft inmiddels een uitgebreid repertoire opgebouwd. Het concert “De Voorgangers van Bach” is dan ook een absolute aanrader.

Het concert begint om 15:00 uur in de Doopsgezinde Kerk Haarlem Frankestraat 24 en de deuren gaan open om 14:30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Corde Vocali. entree €15 en voor aanvang van het concert.

Kaarten bestellen

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door