Concert Liefde bezongen – Liefde betreurd 7 en 9 oktober 2022


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 07 oktober 2022


Op vrijdag 7 oktober 20:15 uur geeft Corde Vocali een concert onder de titel

“Liefde bezongen – Liefde betreurd” 

Dirigent Jan van den Berg

In alle tijden heeft de liefde dichters en componisten geïnspireerd tot hun mooiste werken. Vooral de verloren liefde geeft altijd weer aanleiding voor muziek met grote zeggingskracht.

Corde Vocali zingt onder leiding van dirigent Jan van den Berg een programma met vrolijke en droevige muziek over de liefde uit renaissance, romantiek en de 20ste eeuw. Een hoogtepunt in het programma vormt de beroemde madrigaalcyclus ‘Sestina’ van Claudio Monteverdi, een parel uit de 16e -eeuwse madrigaalmuziek. Het werk, geschreven naar aanleiding van de dood van een van zijn meest geliefde zangeressen, heeft als ondertitel ‘de tranen van de minnaar aan het graf van zijn beminde.’ (Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata). De romantiek is vertegenwoordigd met het 8-stemmige en bijzonder welluidende Lay a Garland van Robert Pearsall en enkele partsongs van Hubert Parry. Het intieme ‘The Coolin’ van Samuel Barber en ‘Song’ van Gabriel Jackson, in 1996 geschreven voor het huwelijk van een vriend, completeren het programma.

Het concert op 7 oktober 20:15 uur  is in de Schutse Uithoorn de Merodelaan 1 1422 GB Uithoorn; toegang €15,= Kaarten bestellen via menu.

Dit concert wordt herhaald samen met het Culemborgs kamerkoor op zondagmiddag 9 oktober 15:30 in de St. Barbarakerk in Culemborg Grote Kerkstraat 2 , hier collecte na afloop. Afgelast ivm ziekte