Engelse Kathedraalklanken door de eeuwen heen


Evenementgegevens


“Engelse Kathedraalklanken door de eeuwen heen”

klinken in Aalsmeer en Haarlem.

Met werken van o.a. Dowland, Greene, Stanford en Finzi.

Organist: Jeroen Koopman

Dirigent: Bas Halsema

Begin februari 2024 kunt u genieten van voornamelijk a capella gezongen Engelse koormuziek door vocaal ensemble Corde Vocali, een 15-koppig ensemble dat haar sporen in de afgelopen tien jaar heeft verdiend. Er zullen werken klinken uit de Engelse kathedraaltraditie van componisten met klinkende namen als Parry, Wesley, Dowland en Gibbons.
Corde Vocali kiest per project een dirigent uit om mee te werken, zoals in het verleden Fons Ziekman, Sarah Barret, Eric Jan Joosen, Ulrike Reed Findenegg en Jan van den Berg. Dit houdt het ensemble fris en van alle markten thuis!
Deze keer staat het geheel onder leiding van Bas Halsema, die als dirigent en zanger naast zijn vele werk als dirigent in diverse ensembles in Nederland, op het gebied van Engelse kathedrale koormuziek vele jaren ervaring heeft opgedaan in Engeland. Met veel toewijding heeft Halsema in de afgelopen periode zijn kennis en ervaring met Corde Vocali gedeeld.
De veelgevraagde organist Jeroen Koopman verleent zijn medewerking aan dit concert. Koopman is als vaste organist verbonden aan de Singelkerk in Amsterdam en is in Nederland en de rest van Europa een zeer gewaardeerd musicus.

Zaterdag 3 februari 17:00 uur Aalsmeer
Doopsgezinde kerk Zijdstraat 55
Zondag 4 februari 15:00 uur Haarlem
St. Josephkerk Jansstraat 43

Toegang €15 (jongeren €5,=) bestellen via bestelformulierkaarten bestellen